Medical Center

Idag har vi varit på Medical Center! Vart på det som kanske kan liknas vid BVC där de vaccinerar och väger barn och gravida. När de väger barnen hänger de dem i en sele i en våg i taket. Sköterskan reser sig inte ens upp för att kolla vad det står på vågen utan barnet får hänga där skrikandes en stund innan sköterskan ser vad det står. Dessutom har de en sån våg som man lägger barnet på men den använder de inte. 
Sköterskorna rörde aldrig barnen. Det var lite som självbetjärning man betalade, hängde upp barnet i sin hemmagjorda sele, vägde det och sedan fick man gå hem. De hängde även upp nyfödda bebisar som inte kunde hålla upp sitt eget huvud..
Sköterskan som vaccinerade varje barn var inte särskilt noga med hygienen. Hon vaccinerade över 15 barn och vi såg inte att hon spritade händerna eller hade handskar någon gång. Hon var inte heller särskilt försiktig med nålen. Hon viftade runt med nålen i luften medan hon gjorde andra saker. Hon var nästan nära att sticka Anja i foten (det kändes så i alla fall). Vi satt alla och var helt stissiga över att hon skulle sticka någon eller att nålen skulle dras mot väggen, bordet, soptunnan innan den hamna i huden.   
 
Imorgon ska vi tillbaka till Medical Center igen.
Vi har fått order att vi ska stanna inne på barnhemsområdet efter bombattacken i Stone Town. Hade det inte varit för att Anjas mamma eller vår lärare Malin skrev att det hade varit en bombexplosion hade vi aldrig vetat om det. Ingen har nämnt någonting och allt verkar vara lugnt men vi tar inga risker!

Alla gravida kvinnor får stelkramps vaccin. 
Här är deras växtkurva. Vi tyckte att den faktiskt såg riktigt bra ut!
 
Barnen fick två droppar polio vaccin.. 
Denna mamma hade brännskador(eller det såg ut så i alla fall) på större delar av kroppen.
 
 


Kommentarer
Anki

Skönt att vardagen fortsätter även i er del av världen. ps- det var Annas pappa Bosse som skrev till mig från Kambodja att de läst på aftonbladet.se att bomber sprängts på Zanzibar... Världen krymper :-)

2014-02-25 @ 22:40:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kontakta oss på vår mail [email protected]

RSS 2.0