Framme på SOS barnby

 
 
 
Hej! 
Vi har försökt blogga flera gånger men då wifin inte varit en bästa har det inte fungerat.. 
Nu är vi i alla fall på SOS barnby här på Zanzibar och resan gick väldigt bra. Det tog 16-18h någonting, när vi kom till Nairobis flygplats var det kaos. Vi frågade var gaten till Zanzibar var och vi fick då till svar att det var gate  4. Vi gick i snabb takt då vi hade 40minuter på oss innan planet skulle gå. När vi äntligen kommer fram till gate 4 säger de att det är gate 10. Jippi! Då var det bara att rusa dit. Efter mycket om och men, mycket krångel kom vi på ett litet propellerplan. Det vi verkligen har längtat efter.. Eller kanske inte! 
Men det gick super bra.
 
När vi väl kom till barnhemmet fick vi reda på att en av mammorna hade dött och att alla skulle på begravning. Vi blev placerade i "The guest house" där de serverade Mango och ingefära jucie. De var verkligen hur gästvänliga som helst.. nästan för vänliga! Nåväl, de tyckte att vi såg trötta ut och tyckte att vi skulle vila lite. De sa att de skulle fixa vårt rum och att vi skulle vänta några minuter. Efter 4 timmar började vi undra vad det var som hände. Vid detta laget hade en man lagat ris och böngryta, fiskhuvuden, spenat, bananer och paypaya till oss. 
tillslut tog vi beslutet att gå utanför dörren (barnen visste inte ens att vi var här, kändes som om vi var inlåsta. Ingen information över huvudtaget). Barnen tycket vi var så intressanta och vi skojade lite med dem.
 
 
Efter ännu en tid undrade vi när vi skulle få vårt rum?! Då listade vi ut att de höll på att bygga det! De byggde fönster med myggnät och gud vet allt vad..
Jag kan meddela att de inte är klara med vårt rum ännu så vi ska nu sova våningen under i natt. 

Det har varit jobbigt att det inte har varit någon ansvarig på barnhemmet överhuvudtaget, så vi har gått runt själva för att se oss runt. Fast vi har full förståelse för detta då de har varit iväg på begravning. 

Det är verkligen Hakuna Matata här! Varför gära saker idag när man kan göra det imorgon? 
KRAM Afrikatjejerna
 
 


Kommentarer
Anki

Underbart att följa er <3

2014-02-06 @ 21:20:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kontakta oss på vår mail [email protected]

RSS 2.0