Förberedande besök på Zanzibar!

I Måndags började skolan igen och vi började alltså vårt sista år på vård- och omsorgsprogrammet! Om 287 dagar tar vi studenten och är då färdiga undersköterskor. Det känns helt overkligt.
Detta året kommer nog gå väldigt fort och redan om ca 3 veckor börjar vi våran första praktik som är 4 veckor på något sjukhus i Göteborg. De flesta hamnade på Sahlgrenska där b.la. jag ska vara på avd 14 som skall handla om hand- och plastikkirurgi. Det blir nog väldigt spänande, annorlunda och lärorikt!
 
Nu börjar det ju också dra ihop sig för vårt projekt, om ca 160 dagar skall vi åka till Zanzibar och jobba i 4 veckor! Oj vad tiden går fort! Vi måste ju därför köra igång allt ordentligt nu och se till att allt är klart innan dess. Vi ska samla ihop mer pengar, få ihop material och presenter till barnhemmet, boka alla biljetter, vaccinera oss och säkert massa andra saker som jag inte kommer på nu. Vi skall börja redan nästa vecka med att sälja kakor igen!
 
Skolan sökte ju även pengar från Atlas för att vi skulle få göra ett förberedande besök i Zanzibar, och dessa pengar fick vi! Jag skall faktiskt om 2 timmar bege mig ner till skolan för att åka taxi till landvetter!
Det är jag, två rektorer Christer och Eva, och min lärare Malin som skall åka ner i ca en vecka. Vi kommer b.la. besöka SOS barnbyar, ett sjukhus, nordiska konsulatet och massa andra ställen som kanske kan hjälpa oss när vi skall åka ner själva och vara volontärer. Vi skall ta reda på olika praktiska saker som vart vi kan bo och hur vi tar oss till olika platser och så, men vi har även denna gången med oss presenter som tandborstar och leksaker till barnen på barnhemmet. Det ska bli så sjukt spännande och jag har nog knappt ännu fattat att jag faktiskt skall åka. Jag kommer hem igen om en vecka och ska då berätta allt som vi upplevt!
 
På bilden kan ni se ungefär vart det är Zanzibar ligger. Vi skall först flyga till Stockholm, sedan Etiopien och sedan Zanzibar. Det kommer totalt ta ca 20 timmar!
 
//Anja

Kontakta oss på vår mail [email protected]

RSS 2.0