Kakförsäljning igång!

Hej! Nu är vi igång med kakförsäljningen ännu en gång! 414 burkar måste bli sålda och gärna ännu fler! Om du är intresserad av att köpa kakor till dig, din familj, ditt företag eller din församling så kan du kontakta oss på [email protected] ! Jag talar från egna erfarenheter när jag säger att kakorna är supergoda! Den perfekta fikan! Lägger upp bilder på¨de kakor vi säljer, glöm inte att köpa en burk!
 
 
 
Morfars Maktlöst Mumsiga Chokladkex- supergoda chokladkex med 42% äkta belgisk choklad. 50:- 
 
 
Kajsas Kafékakor- supergoda kakor med massor av chokladbitar i. 50:-
 
 
Mormors Dubbla Chokladflarn- Supergoda havreflarn med ett täcke av choklad mellan de båda flarnen. 50:-
 
 
Lillebrors Bästa Kolablandning- Innehåller en mix av  olika goda kolor, detta är vårt enda glutenfria alternativ! 50:-
 
 
Mammas Chokladbollar- 20 supergoda Chokladbollar ! 50:-
 
(bilder tagna från kakservice)

Hemma igen!

Nu har jag varit hemma igen i några dagar. Vi har haft det så himla bra och jag hoppas kunna skriva och berätta så bra som möjligt!
 
Torsdag-Fredag
Resan till och från Zanzibar var otroligt jobbig. När vi åkte dit flög vi först till Stockholm, sedan Addis Abeba och till sist till Zanzibar via Daresalam. Det tog totalt ca 24 timmar och vi var riktigt trötta när vi kom fram. Väl på hotellet väntade god mat och en helt fantastisk säng som jag somnade i på två sekunder.
 
 
Lördag
Vi gick upp ganska tidigt och åt frukost på hotellet för att sedan åka till barnhemmet, sosbarnbyar. När vi kom fram såg det ändå ganska fint ut. De hade ändå ganska stora och relativt fina hus men man insåg senare att dom kanske inte hade så mycket mer än det. Vi pratade med Chefen om vad vi ville och för att se om detta skulle bli möjligt, sedan fick vi se både familjehusen och skolan. Vi fick inte ut så jätte mycket av detta möte mer än att vi fick se hur det såg ut.
 
 
Söndag
Vi hade faktiskt ingenting planerat för denna dagen så vi tänkte att vi kunde se lite utav resten av ön. Vi åkte ut en bit utanför stan till Jozani forest där vi tittade på skogen, apor och sköldpaddor. Aporna var väldigt söta och det var roligt att se hur annorlunda naturen är jämfört med i Sverige, men det som var mest spännande var nog att se allt längst vägen. Vi såg inte alls mycket kvinnor och de vi såg var nästan alltid heltäckta så man knappt ens såg ögonen på dem. De husen vi såg längst vägen var väldigt dåliga och jag kunde knappt tro att människor bodde där. Skillnaden är så stor. Zanzibar är inte bara en paradis ö med vita stränder...
 
 
Måndag
På måndagen var vi och besökte det nordiska konsulatet som låg strax utanför Stone town. Där träffade vi Bente som var så otroligt mysig och snäll! Hon hade massor av tips och ville verkligen hjälpa oss om vi behövde det. Det blir nog väldigt skönt i februari att veta att det finns någon i närheten som vi kan gå till om något skulle hända. På eftermiddagen besökte vi även en kryddodling. Zanzibar är känt för sina kryddor och det var roligt att se hur de växer.
 
 
Tisdag
På tisdagen var det dags att åka till barnhemmet igen för ett större möte med massa olika människor som arbetade där. Det var olika chefer och rektorn för skolan och andra ansvariga personer. Detta mötet var så bra och det kändes verkligen som vi kommer kunna göra skillnad. Vi gav presenter, tandborstar, gosedjur och bollar, till barnen som vi hade med oss från Sverige. Jag tror att både vi och de på sos uppskattade detta besök väldigt mycket och jag tror att våran praktik där och framtida samarbeten kommer bli väldigt bra. Vi hade nog kunnat vara där i flera timmar men vi hade tyvärr inte tid för det. Jag längtar redan tillbaka!
 
 
Onsdag
Detta var våran sista dag på Zanzibar och vi hade alldeles för mycket att göra! Först skulle vi besöka en affärdär blinda hade gjort det som såldes. När vi hade varit där träffade vi min pappas bästa vän, John som bygger ett hotell på Zanzibar men som bor i Sverige.
 
Onsdag-Torsdag
Resan hem var om möjligt ännu värre än dit resan. Jag sov nästan ingenting och det var jätte mycket turbulens. Det var skönt att komma hem igen men nu längtar jag ännu mer tills vi skall få åka ner och jobba!
 
Det kanske kommer mer bilder och vi skriver nog snart igen om vad vi håller på med fram till februari!
 
//Anja

Kontakta oss på vår mail [email protected]

RSS 2.0