FSP - Family strenghtening program

Idag har vi varit på ett riktigt äventyr 
 
FSP arbetar med de barn som inte är på barnhemmet. Målet är att alla barn ska få bo i sina biologiska familjer och då måste familjerna uppnå vissa kriterier. FSP hjälper familjerna så att barnen kan få sjukvård och att de kan gå i skolan. Föräldrarna får familjerådgivning. FSP har hand om 106 familjer. De åker varje -varannan månad för att se hur det går för familjerna.
 
Bilfärden till Jambiani tog ca 1 timme. Chauffören körde i över 100km/h på vägar som vi i Sverige hade hade haft hastighetsgränser på 50-70km/h. Det gick fruktansvärt fort! Vi satt som fyra headbangade trasdockor i baksätet. En timmes lång berg och- dalbanefärd är inte illa det! Det var himla fint på vägen dit så det var en upplevelse!
  
Hus 1 
Kvinnan i den första familjen hade 2-3 (minns inte) barn. De åt 2 måltider/dag och försörjde sig genom att sälja sjögräs. De fick 2kr för 1kg sjögräs, vilket är extremt lite för så mycket jobb! Kvinnans ena son hade problem med hörseln men hon hade tyvärr inte råd att ta honom till doktorn. Fruktansvärt hemskt!
 
Husen i byn

Sjögräsodlingarna 
 
Hus 2
Kvinnan i hus två hade 3 barn. Hennes 17 åriga dotter gifte sig i januari och har en 2 årig son som mormorn tar hand om så 17 åringen kan gå i skolan. Just för tillfället hade de ingen mat, men när de har mat så äter de endast 1 gång/dag. De hade heller inget rent vatten. 

 
 
Här kan ni se kvinnans kök 


Hus 3
Denna kvinna hade 1 son som var 7-8 år och 2 barnbarn som hon tog hand om då hennes dotter hade dött. Ena barnbarnet var 14 år och hjälpte sin mormor med hemmet. För att försörja sig och sin familj bakade hon bröd och sålde sedan det, hon sålde även sjögräs!
De flesta familjerna sålde sjögräs.

Dagen har varit fantastisk! Vi har sett och upplevt mycket! Intressant att veta hur barnen lever ute i byarna och hur våra barn kanske har haft det innan de kom till SOS. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kontakta oss på vår mail [email protected]

RSS 2.0